Archive for August, 2012

Give Me Tandberg! and I Don’t Need any Vinyl

August 31, 2012

Oh man …. Tandberg rules! I’ve just played the side A of Marillion “Misplaced Childhood” cassette produced by Yess on my Tandberg TCD 440 A and I experienced total satisfaction on sound quality produced. It’s really great. It moved wonderfully from Pseudosilk Kimono – Kayleigh – Lavender – Bitter Suite – Heart of Lothian – Lady Nina – Kayleigh (extended version). The sonic quality was extremely great as it produced a balanced sound of bass at solid state and not too much treble, powerful and transparent mid range on Fish wonderful voice. The good thing to test the audio quality was when the music played on silent mode ike in Bitter Suite where I could find great cymbal’s sound.

And now I am playing Rush “Moving Pictures” cassette by Yess. Oh man ….the opening Tom Sawyer is really damn greaaaaattt …!!! The Yyz is really enjoyable …. I am totally ngguweblak to tje bone mannn ….!!!!

And I don’t think I need vinyl or CD anymore as the sound quality of Tandberg is purely natural ….

Rockaria House: A Collection of Progressive Tunes

August 31, 2012

By: Hippienov

Happy Thursday mas G dan rekan-rekan blogger semua. Rencananya ini adalah seulas tulisan ngawur pertama dari 10 yang tengah aku planning, semoga aja bisa terealisasi semua dan gak putus di tengah jalan.

Ini adalah cd pertama koleksi lagu-lagu bernuansa prog yang aku “produksi” sendiri (ngawur pol,hehehe).
Yang benar adalah ini merupakan hasil burning dari file mp3 lagu-lagu prog yang aku download dari situs ProgArchives.com selama periode mid 2004 up to beginning of 2006. Selama kurun waktu itu aku berhasil men-donlod ratusan file lagu mp3. Kemudian file mp3 tadi aku burn ke dalam bentuk cd audio dari vol.1 sampai yang terakhir vol.10.
Sebenarnya masih ada yang belum sempat aku donlod maupun convert ke cd audio tapi lumayan lah sudah jadi 10 volume.

Lagu-lagu yang ada di kompilasi ini sama sekali bukan dimaksudkan jadi koleksi “the best” atau “hits”, tapi lebih pas sekedar “introduction” dari musik prog atau mungkin bisa disebut just a bunch of prog music to enjoy that’s all, tanpa embel-embel apa-apa.

Maka dengan segala kerendahan hati, I present the Rockaria House: A Collection of Progressive Tunes (part one)..

Enjoy the prog,
Hippienov

 

Jethro Tull “Stand Up” by Yess

August 30, 2012

Nuansamatik tenan menikmati kaset jadul dengan nomer seri cantik ini …. # 088. Whoooaaa …. nomer mujur, katanya ….he he ….

Yang jelas, kaset ini rekamannya ciamik, musiknya juga cwie mie …eh ….ciamik juga. Lagu favorit ya so pasti “We Used To Know” meski lainnya keren2 juga. Side B nya campuran dari “War Child”, “Aqualung” dan “Living In The Past”, bahkan ada nyempil potongan “A Passion Play” namun gak masuk dalam daftar lagu, embuh karepe opo ….

Saya suka sekali album ini …

Journey S/T by Yess

August 29, 2012

By: Hippienov

Malam mas G, it’s me again. Ini email keduaku dalam semalan, lagi sedikit on fire alias jempol lagi gak rematik jadi kuat diajak pencat-pencet kiped hape,hehehe..
Anyway, aku coba share salah satu koleksi Yess terakhirku, album debut Journey yang sebelumnya pernah diposting mas G.

Beberapa point yang mau aku sampaikan disini, e.g :
1. Betul seperti kata mas G album pertama Journey itu prog dan durasi beberapa lagunya juga lumayan panjang dengan solo yang asik-asik.
2. Kaset Yess ini agak gak lazim seperti yang sering aku temukan:
2a. Warna sampul gak gradasi tapi hanya hijau (telor asin) polos;
2b. Logo Yess pada sampul depan bergaris tepi hitam (biasanya putih);
2c. Pada inlay sleeve berlatar belakang gambar drums double bass dengan tulisan “diamond” (biasanya gambar burung yes);
2d. Gak terdapat logo “maxell” ataupun no ijin industri, cuma logo burung yes warna hitam.
2e. Warna dasar kaset kecoklatan (mungkin ya..apa jangan2 karena udah ketuaan jadi berubah warna? :-D) dengan logo burung lebih besar dan logo “yess” warna hitam seluruhnya.

 

Untuk progger (ngakunya..) yang masih junior dan telat banget kenal kaset Yess, agak antik dapetin Yess yang seperti ini.
Kaset Yess yang mirip ini yang pernah aku dapetin adalah Gentle Giant “gentle giant/acquiring the taste” dengan logo Yess hijau glossy pada sampul depan. Nanti aku coba kirim gambarnya.
Moga-moga kaset Yess ku ini bukan aspal seperti yang disampaikan mas Jojok.

Prog the peace!
Hippienov

 

Warhorse

August 29, 2012

Kali ini saya tampilkan band djadoel djoemadoel WARHORSE yang namanya dikenal gara-gara ada Nick Simpler dari Deep Purple Mark I. Alasan menampilkan band ini karena ada salah satu pengunjung blog gemblunk ini yang mengusulkan agar Warhorse diangkat. Saya rasa masuk akal juga dan saya sangat setuju karena dua hal:

  • Secara umum orang mengenal Deep Purple sebagai band legendaris dan biasanya orang memburu album karir atau album band bentukan dari sempalan Deep Purple. Pada saat saya bergaul dengan radio M 97 dan komunitasnya pada era sekitar tahun 2000 an hingga radio tersebut tutup (sedih gak sih?!) saya bertemu dengan penggemar berat DP yang mengkoleksi semua hal dan pernik-pernik DP termasuk personilnya. Orang2 tersebut termasuk Indra Kusuma (Mamak), Sutanto Budiono (sering sama2 nangkring di Duta Suara atau Musik + hunting CD2 baru atau claro) trus ada satu lagi yang lebih gila lagi namun saya lupa namanya ….Dia sering diwawancara di M 97 … Ntar deh saya kabari lagi. Ah, indahnya saat-saat itu ….
  • Secara personal saya suka dengan kualitas suara Ashley Holt di lagu Rick Wakeman yang paling saya cintai “The Prisoner”. Hebat dah vokalnya dia di album “No Earthly Connection”. Nah, ternyata si Holt ini tadinya di Warhorse. Maka saya kolesi CD nya Warhorse ini. Album pertamanya saya peroleh di Musik+ Lippo Karawachi. Saat itu sekalian kopdar sama mas Imam Khanafi – orang penting di Indosiar. Wah …gara2 musik kita bisa punya banyak temen ya … Thanks to rock music!!!

Warhorse memiliki hanya dua album yaitu self-titled (1970) dan Red Sea (1972). Secara musikalitas, saya lebih menyukai album pertama. Hal yang paling saya suka menikmati album mereka ini adalah kualitas rekamannya yang bener2 vintage karena recording technology saat itu yang masih terbatas. Jangan harapkan rekaman empuk ala The Flower Kings ya ….semuanya kualitas kemlothak tapi justru itu yang membuat album2 ini menjadi nuansamatik kemlitik…..

Studio Album, released in 1970

Songs / Tracks Listing

1. Vulture Blood (6:13)
2. No Chance (6:22)
3. Burning (6:17)
4. St. Louis (3:50)
5. Ritual (4:54)
6. Solitude (8:48)
7. Woman of the Devil (7:16)
8. Ritual [live/*] (5:06)
9. Miss Jane [*/demo version] (3:37)
10. Solitude [live/*] (4:52)
11. Woman of the Devil [live/*] (6:45)
12. Burning [live/*] (6:09) 

Total Time: 70:09

Lyrics

Search WARHORSE Warhorse lyrics

Music tabs (tablatures)

Search WARHORSE Warhorse tabs

Line-up / Musicians

- Ashley Holt / vocals
- Ged Peck / guitar
- Mac Poole / drums
- Nick Simper / bass
- J. Frank Wilson / keyboards
- Frank Wilson / organ, piano

Releases information

LP Vertigo 6360 015 / LP Thunderbolt THBL 004 (1983) under the title of “Vulture Blood” / CD Repertoire RR 4055-CX (1990)

Review by Gatot
SPECIAL COLLABORATOR Honorary Collaborator

4 stars Wanna know the truth? I just bought this album last week! Pity me . I heard the band since it was late seventies (if I’m not mistaken) but I never felt attracted to purchase the album and only recently when I visited the studio of our new local classic rock radio: The Jakarta Alternative Station (why they call it alternative? Because it’s the only classic rock radio down here!) I was amazed with the fact that this band produced very good music when this radio owner (Ilham) showed me the CD he copied from collection of 10,000 LPs!. So the next day after I visited the station, I went to CD store and found this album that cost me USD 18 – which is too expensive for me. Oh . what a price! But never mind – it must justify the investment. Right there in the store I opened the digipak (remastered edition) and asked the storekeeper to play this CD. Boom! “Vulture Blood” rocked the store man .!! People who were visiting the store quite surprised with this radical (and unexpected) change from what was played before which was Britney Spears or Mariah Carey . or whoever I don’t know, it doesn’t matter. What matters most is WARHORSE rocked the CD store!!! Yeah man .. Kip on rokin’ .What surprised me was the fact when I opened the CD inlay and found this name printed: Ashley Holt. Wow! What a great surprise for. I had been wondering for long about who is this gentleman when I was amazed with his contribution to early Rick Wakeman’s albums. He sang wonderfully “You shall hang said the judge .” in “The Prisoner” from No Earthly Connection – Rick’s masterpiece! Now .. I gotcha man .!! Finally. So, by knowing this, my USD 18 investment is really justified and I actually should have bought this album long time ago. The only information that I got about Warhorse had always been: a band by Deep Purple’s former bassist Nick Simpler. That’s it. No one mentioned that Ashley Holt was there. And now I understand why Rick Wakeman asked him to contribute to Rick’s early albums.

The music of this album is really nuansamatik – that is a music that truly represents the era of rock music in the seventies. The recording quality is very analog and it creates great value for me personally. As the era was characterized by the use of Hammond organ so is the case with this album. The Hammond organ sound by Frank Wilson is really killing me even from the opening track “Vulture Blood”. I would not deny that the music is pretty close with early albums of Deep Purple. The other characteristic is the guitar-playing style which is very bluesy and a bit funk but it merges wonderfully with the rock elements. Nick Simpler’s inventive bass guitar playing style is very obvious here.

The album kicks off with a church organ sound that opens “Vulture Blood” (6:13) followed with dynamic drum and guitar work that remarks the rock part of the music. Ashley Holt sings wonderfully with organ as key rhythm section augmented with guitar work by Ged Peck. It’s so classic and it’s so rewarding .. Especially the organ solo . followed with guitar in alternate uh man .. it’s killing me. If you are listening to this album with headphone, you will find great bass guitar playing. “No Chance” (6:22) is a bit melancholic with great organ work at background and melodic singing part. This is true seventies! This is one of my favorite tracks. “Burning” (6:17) brings the music upbeat with still maintaining soaring organ and stunning guitar work. The organ playing style reminds me to Ken Hensley of Uriah Heep. “Ritual” guitar work at opening part reminds me to Deep Purple’s music. “Solitude” (8:48) is another excellent track exploring acoustic guitar and organ with vocal power. The chords and notes used are somewhat very progressive. “Woman of the Devil” (7:16) sees the combination of Emerson’s The Nice and Deep Purple music. Excellent.

This album is highly recommended. If you can appreciate classic rock / prog music in the seventies, this album is a must. I never regret to purchase this CD that is actually expensive for me. I still want to purchase the second album which featured a song that became a national hit at that time. Keep on proggin’ ..!

Peace on earth and mercy mild – GW

 

Send comments to Gatot (BETA) | Report this review (#48436) | Review Permalink
Posted Sunday, September 25, 2005

 

Studio Album, released in 1972

Songs / Tracks Listing

1. Red Sea (4:20)
2. Back In Time (7:49)
3. Confident But Wrong (4:46)
4. Feeling Better (5:33)
5. Sybilla (5:33)
6. Mouthpiece (8:43)
7. I (Who Have Nothing) (5;16)
8. Ritual (Live Version) (4:19)
9. Bad Time (Demo) (4:40)
10. She Was My Friend (Demo) (4:55)
11. Gypsy Dancer (Demo) (4:08)
12. House Of Dolls (Demo) (4:19)
13. Standing Right Behind You (Demo) (4:35)

Total Time: 68:56

Lyrics

Search WARHORSE Red Sea lyrics

Music tabs (tablatures)

Search WARHORSE Red Sea tabs

Line-up / Musicians

- Ashley Holt / vocals
- Ged Peck / guitar
- Mac Poole / drums
- Nick Simper / bass
- Frank Wilson / keyboards, piano
- Peter Parker / guitar

Releases information

LP Vertigo 6360 066 / LP Thunderbolt THBL 010 (1984) / CD Repertoire RR 4056-CX (1990)

Review by Gatot
SPECIAL COLLABORATOR Honorary Collaborator

3 stars One thing I like about this vintage music is mostly the recording quality which actually not good according to modern standards. But if we look at the time when this album was released there is something peculiar that reminds me to the nuance of the 70s. Indeed, I like the sound very much. It’s probably the recording technology that was truly analog recording that makes the listening experience enjoyable. For me personally, I need to mix my listening experience with the vintage recording like this to keep it balanced.

Musically, this second album by Warhorse is not bad at all even though it’s not as good as the debut one. But it’s alright as far as we do not expect something complex in its composition. From the opening track Red Sea (4:20) we can hear the sound of 70s with its simple straight forward composition in vintage rock style. There is no guitar solo as Deep Purple, for example, but it’s quite OK overall. So is the case with the other tracks that follow after this. On thing that I always like listening to this album is the sixth track Mouthpiece (8:43) that is so nice instrumental composition using Hammond organ. The pop song I (Who Have Nothing) (5;16) sounds different here because it’s sung in rock style. The other thing I love about Warhorse is the vocal quality of Ashley Holt – I always mentioned this on my reviews about the quality and style of Ashley Holt.

Overall, I like this album because of the music is quite simple and the recording quality is so vintage. Keep on proggin’ ….!!!

Peace on earth and mercy mild – GW

Send comments to Gatot (BETA) | Report this review (#581451) | Review Permalink
Posted Sunday, December 04, 2011

 

 

 

 

 

GFR “Born To Die” and “Shinin’ On”

August 29, 2012

By: Hippienov

Guten malem mas G, lagi iseng delak-delok kaset jadulku dan tiba-tiba mata sampai ke dua kaset album GFR yang sudah cukup lama aku dapatkan di “mall” loak Jatinegara. Album “born to die” rekaman CV. Kota Makmur dan “shining on” rekaman Lolita.

Sebenarnya dua kaset ini gak istimewa karena kondisi suara keduanya sudah gak maksimal lagi dan dari sisi album keduanya gak memuat semua lagu yang ada di album “born to die/shining on”. Hanya side A saja yang diisi dengan GFR. Side B diisi dengan lagu dari group lain. Tapi malah menurutku disi uniknya karena dua group tersebut belum pernah aku kenal sebelumnya, yaitu Chain dan Master of The Airwaves.
Enough talkin’, good or bad.. Here comes another one from me :-)

Peace On Earth,
Hippienov

Anekdoten ‘From Within’ – a review

August 27, 2012

Sudah pada denger band dahzyat dari Swedia yang menamakan dirinya Anekdoten? Kalau belum, kemana aja selama ini bro? Terlalu banyak ngulas kaset Yess ya? Pantesan aja jalan di tempat! Wakakakakakakakakakakak ….. Tapi serius, pernah denger pa belum? Kalau pernah, yawda …ndak usah dilanjut bacanya. Tapi kalau belum, maka hukumnya WAJIB untuk baca tret ini. Saya sendiri tahunya band ini juga lupa dari mana; yang jelas ya saat sering gaul di radio M 97 yang sekarang almarhum itu. Pertama beli CDnya ya album ‘From Within’ (1999). Begitu puter CDnya ….langsung ngguweblak!!!! Uediyan …musiknya kuwereeeeeennn!!! Bau King Crimson sangat kental namun musiknya agak sederhana sedikit. Ditanggung nangis bombay dah kalau menikmati album ini terutama track ke 4 ‘Hole’ yang jadi favorit saya. Edan!

Anekdoten dibentuk diera 90an, setelah era kaset Yess berakhir di 1988, sehingga terpaksa Anekdoten gak bisa tanda tangan kontra dengan Diamon Records (Yess). Meski mereka kecewa karena Yess sudah tak merilis kaset lagi, mereka masih berkarya dengan album-abum cantik. Kisah awal mereka dimulai dengan pertemuen Nicklas Berg (guitar and Mellotron) dan Jan Erik Liljestrom (bass and vocals) yang membentuk band prog dengan nama King Edward, membawakan lagu-lagu King Crimson. Namun setelah Anna Sofi Dahlberg bergabung King Edward, mereka mengganti nama menjadi Anekdoten dan bergiat membuat musik sendiri – tak memainkan musik King Crimson lagi. From Within ini adalah album ketiga mereka. Dua album sebelumnya juga dahzyat. Gak percaya? Liat aja ndiri di ProgArchives – the largest prog source on planet earth.

Studio Album, released in 1999

Songs / Tracks Listing

1. From Within (7:25) 
2. Kiss Of Life (4:40) 
3. Groundbound (5:25) 
4. Hole (11:09) 
5. Slow Fire (7:26) 
6. Firefly (4:49) 
7. The Sun Absolute (6:39) 
8. For Someone (3:31)

Total Time: 51:04

Lyrics

Search ANEKDOTEN From Within lyrics

Music tabs (tablatures)

Search ANEKDOTEN From Within tabs

Line-up / Musicians

- Jan Erik Liljeström / bass, voice
- Nicklas Berg / guitar, Mellotron, Wurlitzer, voice
- Peter Nordins / percussives, vibraphone
- Anna Sofi Dahlberg / Mellotron, piano, Rhodes, cello, voice

Guest musician:
- Simon Nordberg / Hammond organ and piano

Releases information

PRIVATE #Virta 003

 
Review by Gatot
SPECIAL COLLABORATOR Honorary Collaborator

5 stars Oh boy . I cannot wait any longer writing my view about this album. It’s a BIG FIVE STAR for this album by a Sweden band. It’s an amazing prog music in the vein of early King Crimson, I guess. King Crimson ripped-off? I don’t really care. These guys have done a great job! For those of you who miss the mellotron sound of 70’s, this might be the answer! I don’t think there is something special or complex, chord-wise as well as overall composition of the album. The only critical point is the ability of the band to create musical nuances throughout all tracks in the album by exploring mellotron sound, bass guitar, cello, drums and wurlitzer brilliantly! Top notch music!

The opening track “From Within” is an upbeat tempo music with drums, bass and mellotron dominating the scene. It ends up with a lower sound to accommodate the vocal part. The guitar play is stunning coupled with dominant “walking” bass play. It’s a nice composition. You can hear here the “In The Court of Crimson King” style of mellotron sound in relatively long period. I’m satisfied with this act. The vocal part is heavy and very clear.

Now we enter to more uplifting and dynamic song “Kiss of Life” with again mellotron- based music, followed by a voice in “Radiohead” style of singing. Beautiful opening. The music is so simple with minimum chords changes but it does a pretty good sound especially when mellotron and guitar played altogether. Oh man .. this piece of music really touches me especially when I play it loud! What an experience! I cannot bear it anymore when mellotron howls loudly and dominantly in this segment.

The next track “Groundbound” is opened with a heavy voice (this time is not Radiohead- like) something as heavy as Peter Hammil in Van Der Graaf Generator. Hey, I just reckon now that the singer voice is somewhat similar to Hammil’s!! Can u imagine? It’s a kind like marrying VdGG and King Crimson?!!! What a nice dream! Wow! I like the guitar part played starting at minute 3:20. It definitely reminds me to “Starless and Bible Black” album of KC! I don’t mind to repeat this track again to ensure my true orgasm about this album .

Track 4 “Hole” really killed me the first time I listened to it. What a nice yet simple music they provide for the hungry listener of this sort of music! IMHO, this track itself is enough to justify that this album should be in your collection. Especially the hard core fan of early KC, it’s a satisfaction guaranteed deal!! Opened with a dazzling simple chord of mellotron (swear! The intro of this track is early Crimson stuff!!) plus other instruments as background, followed by an immediate silent as to open the gate for vocals part to start. Observe how the voice starts beautifully with Hammil’s kind of heavy voice “I wonder why I let time slip by unconcerned ..” oh my GOD! This is very nice! The whole track is well written.

Overall, by judging the first four tracks is actually enough for you to decide purchasing this CD. Again, if you are an early Crimson freaks and open mind with other musicians play in the similar style. But other tracks are OK as well. “Slow Fire” is probably the most complex (?) and noisy compared to the other at intro part. But it’s gonna be OK when vocal part fills in. “Firefly” and “The Sun Absolute” are also worth enjoying. The only different thing is last track “For Someone” where the acoustic guitar is the main instrument. The vocal part and violin solo are wonderful.

If there is a downside, probably, would be the possibility of getting bored due to similar style (especially the way guitar is played) across various songs (except last track). But, it’s OK though. So, this album, for me, deserves FIVE STAR even though the music composition is not that complex. Prog rock does not necessary mean complex stuff, right? What do you think? – Gatot Widayanto, Indonesia.

Send comments to Gatot (BETA) | Report this review (#692) | Review Permalink
Posted Monday, June 07, 2004

Nomer Seri Kaset Produksi Yess

August 27, 2012

By: Prabu Minoheckz

001.YES.Fragile
002.RICK WAKEMAN.Journey To The Center Of The Earth.
003.*
004.PINK FLOYD.Ummagumma.
005.VAN DER GRAAF.Still Life.
006.SPECIAL SLOW.Volume I.
007.PINK FLOYD.Atom Heart Mother.
008.TONTON MACOUTE.
009.*
010.NEKTAR.Journey To The Center Of The Eye.
011.WALLY,CAMEL,STYX and MANFRED MANN’S.
012.*
O13.*
014.*
015.TOP HEAVY ROCK.Volume I.
016.*
017.YES.The Yes Album.
018.YES.Close To The Edge.
019.YES.Tales From Topographic Ocean.
020.YES.Yessong 1.
021.YES.Yessong 2.
022.YES.Relayer.
023.*
024.*
025.*
026.*
027.*
028.PINK FLOYD.Meddle.
029.KING CRIMSON.King Best To Forget.
030.*
031.*
032.*
033.*
034.JON ANDERSON.Olias Sunhillow.
035.*
036.*
037.*
038.JOHN MAYALL.Jazz Blues Fusion a Live Recording.
039.*
040.*
041.*
042.*
043.SPECIAL SLOW.Volume 2.
044.*
045.*
046.*
047.*
048.*
049.*
050.*
051.ZAPPA.Roxy & Elsewhere.
052.*
053.*
054.*
055.*
056.*
057.*
058.*
059.*
060.*
061.*
062.EMERSON LAKE and PALMER.The Best Of ELP.
063.TRAFFIC.The Best Of TRAFFIC.
064.HEAVY SLOW.Volume I.
065.LED ZEPPELIN.The Best Of LED ZEPPELIN
066.*
067.*
068.*
069.CHUCK MANGIONE.Chase The Clouds Away.
070.CHASE.Get It On.
071.*
072.ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA.Face The Music.
073.TOP HEAVY ROCK.Volume 2.
074.HEAVY SLOW.Volume 2.
075.*
076.GENTLE GIANT.Three Friends.
077.*
078.SYNERGY.Electronic Realyzation For Rock Orchestra.
079.GENTLE GIANT.Octopus.

080.GENTLE GIANT.The Power And The Glory.
081.ESPERANTO.Esperanto Rock Orchestra.
082.EDGAR WINTER.White Trash.
083.URIAH HEEP.Live In 1973.
084.GRAND FUNK RAILROAD.Live G F R R.
085.TEN YEARS AFTER.Live Recorded.
086.JOURNEY.
087.JEAN MICHEL JARRE.Oxygene.
088.JETHRO TULL.Stand Up.
089.THE NICE.Five Bridges.
090.CAMEL.Moon Madness.
091.GINO VANNELLI.Crazy Life.
092.E G G.Civil Surface.
093.STAR CASTLE.Star Castle.
094.GENTLE GIANT.Interview.
095.HATFIELD AND THE NORTH.
096.HEAVY SLOW.Volume 3.
097.PATRIC MORAZ.Story Of I.
098.JETHRO TULL.Too Old To Rock’n Roll.
099.PROCOL HARUM.The Best Of PROCOL HARUM.
100.GENTLE GIANT.Acquiring The Taste.
101.VAN DER GRAAF.Generator.
102.GENESIS.Trespass.
103.GENESIS.The Lamb Lies Down On Broadway.
104.GENESIS.A Trick Of The Tail.
105.JAMES GANG.The Best Of James Gang.
106.GENESIS.Selling England By The Pound.
107.KHAN.Space Shanty.
108.SHAKTI.With John Mc. Laughlin.
109.VAN DER GRAAF.World Record.
110.GENESIS.Foxtrot.
111.THE DOORS.Story Of THE DOORS 1.
112.WISHBONE ASH.Classic Ash.
113.CUBY AND BLIZZARD.Made In Holland.
114.THE FREE.The Story Of FREE.
115.ERIC BURDON.The Greatest Hits.
116.BLOOD SWEAT AND TEARS.Classic B S T.
117.THE DOORS.The Story Of THE DOORS 2.
118.RETURN TO FOREVER.Where Have I Known You Before.
119.PREMIATA FORNEIRA MARCONI.Chocolate Kings.
120.PIERE MOERLEN.Shamal.
121.ESPERANTO.Last Tango.
122.JON LORD.Gemini Suite.
123.WINDOWS.Rock Meet Classic.
124.ISAO TOMITA.Fire Bird Suite.
125.BABE RUTH.First Base And Amar Caballero.
126.KING CRIMSON.To The Young Persons Guide.
127.JON LORD.Sarabande.
128.GINO VANNELLI.The Gist Of Gemini.
129.HEAVY SLOW.Volume 4.
130.VANGELIS.Albedo 0,39.
131.GEORGE BENSON.Beatles Classic.
132.QUINCY JONES.I Heard That !
133.PINK FLOYD.Wish You Were Here.
134.RICK VAN DER LIDEN.Play’s Albinoni Bach Handel.
135.JAN HAMMER.Beyond Ayers Rock.
136.PETER GABRIEL.Plays London Symphony Orchestra.
137.EKSEPTION.Beggar Julia’s Time Trip.
138.TRACE.Birds.
139.LED ZEPPELIN.The Soundtrack Film.

140.COBHAM – DUKE.Live On Tour In Europe.
141.ARTHUR BROWN.Kingdom ComeThe Lost Ears.
142.HEAVY SLOW.Volume 5.
143.GENTLE GIANT.Playing In The Pool Live.
144.AL DI MEOLA.Land Of The Midnight Sun.
145.SYNERGY.Sequencer.
146.SOFT MACHINE,Soft.
147.RICK VAN DER LINDEN.The White Ladies.
148.WORLD WAR II.Soundtrack Beatles Music.
149.CHICK COREA.My Spanish Heart.
150.GENESIS.Wind And Wuthering.
151.RICK WAKEMAN.White Rock.
152.E.L.P.Wellcome Back My Friend To The Show That Never End.
153.PINK FLOYD.Animal.
154.WIZARD CONVENTION.Featuring Rick Van Der Linden.
155.RETURN TO FOREVER.Light As A Feather.
156.LUCIFER’S FRIEND.Mind Exploding.
157.PULSAR.The Strands Of The Future.
158.JETHRO TULL.Song From The Woods.
159.KANSAS.Left Overture And Masque.
160.MEMORY HEAVY HITS.Volume 1.
161.EKSEPTION.Back To The Classic.
162.JEAN –LUC PONTY.Imaginary Voyage.
163.PETER FRAMPTON.Frampton Come’s A Live.
164.PREMIATA FORNEIRA MARCONI.Jet Lag.
165.MOODY BLUES.Caught Live + 5.
166.RAINBOW.On Stage – Live.
167.PATRIC MORAZ.Out In The Sun.
168.Y E S.Going For The One.
169.RETURN TO FOREVER.Romantic Warrior.
170.R U S H.All The Worlds Stage – Live.
171.ISAO TOMITA.Pictures At An Exhibition.
172.KLAUS SCHULZE.Mirage.
173.TOWER OF POWER.Live An Living Color.
174.RETURN TO FOREVER.Music Magic.
175.AL DI MEOLA. Elegant Gipsy.
176.HEAVY SLOW.Volume 6.
177.PETER FRAMPTON.I’m In You.
178.K I S S.Love Gun.
179.JUDAS PRIEST.Sin After Sin.
180.E L P.Piano Concert.
181.MEMORY HEAVY HITS.Volume 2.
182.KLAUS SCHULZE,Moondown.
183.PROCOL HARUM.Live With The Edmonton Symphony Orchestra.
184.HAWK WIND.Quark Strangeness Charm.
185.LARRY CORYELL.Aspecs.
186.SHAKTI.Handfull Of Beauty.
187.RICK WAKEMAN.Criminal Record.
188.GINO VANNELLI. A Pauper In Paradise.
189.GENESIS.Second Out 1.
190.GENESIS.Second Out 2.
191.E L P.Works.
192.JAN AKKERMAN.
193.THYS VAN LEER.Introspection 3.
194.STOMU YAMASH’TAS.Raindog.
195.JEAN-LUC PONTY.Enigmatic Ocean.
196.SHANKAR FAMILY. I’m Missing You.
197.ANTHONY PHILLIPS.The Geese And The Ghost.
198.MEMORY HEAVY HITS.Volume 3.
199.COLOSSEUM.Electric Savage.

200.CAMEL.Raindances.

201.LONDON SYMPHONY ORCHESTRA.Classic Rock 1.
202.HEAVY SLOW .Volume 7.
203.F O C U S.Ship Of Memories.
204.B R A N D X.Morrocan Roll.
205.R U S H.Farewel To The Kings.
206.KANSAS.Point Of Know Return.
207.CHICK COREA.The Mad Hatter.
208.JAN AKKERMAN.Aranjuez.
209.THIJS VAN LEER.Introspection 2.
210.TANGERINE DREAM.Cyclone.
211.KLAUS SCHULZE.Body Love.
212.MIKE OLDFIELD.Tubular Bells.
213.MIKE OLDFIELD.Hergest Ridge.
214.MIKE OLDFIELD.Ommadawn.
215.SHAKTI.Natural Element.
216.GENESIS.And Then There Were Three.
217.GENTLE GIANT.The Missing Piece.
218.JUDAS PRIEST.Stained Class.
219.BLUES IN MEMORY.Volume 1.
220.AL DI MEOLA.Casino.
221.STEVE HACKETT.Please Don’t Touch.
222.PETER GABRIEL.2nd Album.
223.JOHN Mc.LAUGHLIN.Electric Guitarist.
224.RICK VAN DER LINDEN.Night Of Doom.
225.U K. UK.
226.HEAVY SLOW.Volume 8.
227.BILL BRUFORD.Feel’s Good To Me.
228.THYJS VAN LEER.Nice Have To Meet You.
229.BOSTON.Don’t Look Back.
230.EBHERHARD SCHOENER.Flash Back.
231.EARTH AND FIRE.Gate To The Infinity.
232.JEAN-LUC PONTY.Cosmic Messenger.
233.JETHRO TULL.Heavy Horses.
234.PIERE MOERLEN.Gazeus.
235.KLAUS SCHULZE. ‘X’.
236.MEMORY HEAVY HITS.Volume 4.
237.THYJS VAN LEER.Musica Per La Di Natale.
238.FLORA PURIM.That’s What She Said.
239.MAHAVISHNU ORCHESTRA.Apocalypse Vision Of The Emerald Beyond.
240.Y E S.Tormato.
241.E L P.Love Beach.
242.MONTREAUX SUMMIT.Volume 2.
243.MICHAEL QUATRO.In Collaboration With The God.
244.THE ALAN PARSON PROJECT.Tales Mystery And Imagination.
245.U K.Danger Money.
246.TANGERINE DREAM.Force Majeure.
247.STOMU YAMASITA’S.Red Buddha Theatre.
248.ROGIER VAN OTTERLOO.On The Move.
249.CHICK COREA.Secret Agent.
250.LONDON SYMPHONY ORCHESTRA.Second Movement.
251.RICHARD WRIGHT.Wet Dream.
252.JOHN Mc.LAUGHLIN.Electric Dream.
253.BLUES IN MEMORY.Volume 2.
254.VANGELIS China.
255.BILL BRUFORD.One Of A Kind.
256.MIKE OLDFIELD.Incantation.
257.DAVID BEDFORD.Instruction For Angels.
258.STEVE HACKETT.Spectral Morning.
259.RENAISSANCE.Azure D’ Or.

260.SALLY OLDFIELD.Water Bearer.
261.THYJS VAN LEER.Introspection 4.
262.R U S H.Hemispheres.
263.PETER BAUMAN.Trans Harmonic Night.
264.AMBROSIA.Ambrosia.
265.EARTH AND FIRE.Song From The Marching Children.
266.RICK WAKEMAN.Rhapsodia.
267.EKSEPTION. 5th.
268.FOCUS. ‘3’.
269.RETURN TO FOREVER. Return To Forever Live.
270.STANLEY CLARK.Live And Studios.
271.S F F.Ticket To Everywhere.
272.CHICK COREA.Delphi 1.
273.TANGERINE DREAM.Waves Of Fear.
274.HEAVY SLOW.Volume 9.
275.MEMORY HEAVY HITS.Volume 5.
276.JETHRO TULL.Thick As A Brick.
277.PINK FLOYD.The Wall.
278.FLORA PURIM.Carry On.
279.TONY BANKS.A Curious Feeling.
280.RENAISSANCE.Scheherazade And Other Stories.
281.FOCUS.Hamburger Concerto.
282.WEATHER REPORT. 8;30.
283.MIKE OLDFIELD.Exposed-Live.
284.BILL BRUFORD.Bruford Tapes.
285.JACO PASTORIUS.The Best Members Of Basses.
286.BRIAN AUGER AND JULIE TIPPETH.Encore.
287.EKSEPTION. 3.
288.EMERSON LAKE AND PALMER.Emerson Lake & Palmer In Concert.
289.SALLY OLDFIELD.Easy.
290.PIERE MOERLEN.Downwind.
291.JON ANDERSON – VANGELIS.Short Stories.
292.JUDAS PRIEST.In Leased In The East.
293.MIKE RUTHERFORD.Smallcreep’s Day.
294.CAMEL.I Can See Your House From Here.
295.STEVE HOWE.The Steve Howe Album.
296.JEAN-LUC PONTY.A Taste For Passion.
297.GENTLE GIANT.Civilian.
298.GENESIS.Duke.
299.JETHRO TULL.Bursting Out Live.
300.CHICK COREA.Tap Step.
301.R U S H.Permanent Waves.
302.MIKE BATT’S AND FRIEND.Tarot Suite.
303.BLUES IN MEMORY.Volume 3.
304.AL DI MEOLA.Splendido Hotel.
305.ANTHONY PHILLIPS.Back To The Pavillion.
306.BRAND X.Do They Hurt And Product.
307.Y E S.Drama.
308.KAYAK.Greatest Hit’s.
309.LARRY CORYELL.European Impression.
310.PIERE MOERLEN.Time Is The Key.
311.MIKE OLDFIELD.Airborn.
312.JETHRO TULL.Red Alert.
313.IAN GILLAN.Glory Road.
314.JEFF BECK.There And Back.
315.TANGERINE DREAM.Tangram.
316.WHITESNAKE.Ready And Willing.
317.CHICK COREA & LIONEL HAMPTON.In Concert.
318.JEAN-LUC PONTY.Civilized Evil.
319.THE ALAN PARSON PROJECT.The Turn Of Friendly Card.

320.ROBERT FRIPP.Heavy Manners Exposure.
321.CROSSFIRE.East Of Where.
322.HEAVY SLOW.Volume 10.
323.JON ANDERSON.Song Of Seven.
324.MIKE OLDFIELD. Q E 2.
325.Y E S. Yesshow.
326.S T Y X.The Best Of Styx 1.
327.WEATHER REPORT.Night Passage.
328.STANLEY CLARKE.Greatest Hit’s.
329.GARY BOYLE.The Dancer.
330.CHICK COREA & GARY BURTON.In Concert.
331.PHIL COLLINS.Face Value.
332.RICK VAN DER LINDEN.Cum Laude.
333.KAYAK.Merlin.
334.S T Y X.The Best Of Styx 2.
335.R U S H.Moving Picture.
336.MICHAEL FRANK.Live With Crossfire.
337.S K Y. Sky 3.
338.GINO VANNELLI.Night Walker.
339.STANLEY CLARKE & GEORGE DUKE.Clarke Duke Project.
340.VANGELIS.Chariot Of Fire.
341.BARCLAY JAMES HARVEST.The Great Song & All Instrument.
342.TANGERINE DREAM.Thief.
343. TRIUMVIRAT.Illusion On A Double Dimple.
344. TRIUMVIRAT.Old Loves Die Hard.
345.KAMPUCHEA.Concert For The People Kampuchea.
346.JOHN Mc.LAUGHLIN,AL DI MEOLA & PACO DELUCIA.Friday Night In San Francisco Live.
347.MEMORY HEAVY HIT’S.Volume 6.
348.KEITH EMERSON.Night Hawk.
349.JON ANDERSON & VANGELIS.The Friend Of Mr. Cairo.
350.RICK WAKEMAN.1 9 8 4.
351.THYJS VAN LEER.Reflection .
352.MOODY BLUES.Long Distance Voyager.
353.JEAN-LUC PONTY.Cantelope Island.
354.JEAN MICHEL JARRE.Les Chant’s Magnetique.
355.YELLOW MAGIC ORCHESTRA. B G M.
356.AL JEAREAU.Breakin’ Away.
357.ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA. Time.
358.CHICK COREA.Three Quartet.
359.IAN GILLAN.Future Shock.
360.JOHNY WARMAN.Walking Into Mirror.
361.EKSEPTION.Dance Macabre.
362.STEVE HACKETT.Cured.
363.KRAFTWERK.Computer World.
364.GENESIS.Abacab.
365.EARTH AND FIRE.Andromeda Girl.
366.ANTHONY PHILLIPS.1 9 8 4.
367.G R E G L A K E.
368.LUCIFER FRIEND.Mean Machine.
369.KING CRIMSON.Dicipline.
370.R U S H.Exit … Stage Left Live.
371.JOHN Mc.LAUGHLIN.Belo Horizonte.
372.P F M.Premiata Forneira Marconi.
373.RICK WAKEMAN.The Burning.
374.KAYAK.Eyewitness Live.
375.E L O Y.Planet.
376.RENAISSANCE.Camera Camera.
377.PETER BAUMAN.Repeat Repeat.
378.ULTRAFOX.Rage In Eden And Vienna.
379.AL DI MEOLA.Electric Rendezvous.

380.EBERHARD SCHOENER.Time Square.
381.JEAN-LUC PONTY.Mystical Adventures.
382.PASSPORT.Blue Tatto.
383.COZY POWELL.Tilt.
384.PINK FLOYD.The Wall Live 1.
385.PINK FLOYD.The Wall Live 2.
386.MIKE OLDFIELD.Five Miles Out.
387.ORCHESTRAL MANOUVERS IN THE DARK.Architecture & Morality.
388.LONDON SYMPHONY ORCHESTRA.Classic Rock.
389.A S I A.Asia.
390.THE SECRET POLICEMAN’S CONCERT.
391.PATRICK MORAZ.Coexistence.
392.WEATHER REPORT.1 9 8 2.
393.JETHRO TULL.Broadsword And The Beast.
394.TANGERINE DREAM.White Eagle.
395.S K Y.Fourth Coming.
396.THE ALAN PARSON PROJECT.Eye In The Sky.
397.JEAN-MICHEL JARRE.Les Concert In C hina.
398.JON ANDERSON.Animation.
399.GENESIS.Live & Studios.
400.GENESIS.Genesis Live.
401.KING CRIMSON.Beat.
402.MANHEIM STEAMROLLER.Fresh Aire III.
403.PACO DE LUCIA.Castro Marin & Almoraima.
404.E L O Y.Time To Turn.
405.JAN AKKERMAN.Pleasure Point.
406.BARCLAY JAMES HARVEST.Berlin.
407.THE DREGS.Industry Standart-Unsung Heroes.
408.AMBROSIA.Road Island.
409.JON LORD.Before I Forget.
410.ISAO TOMITA.Grofe,Grand Canyon.
411.JIMMY PAGE.Death Wish II.
412.DAVID SANBORN.As We Speak.
413.KEITH EMERSON.Honky.
414.S A G A.In Transit.
415.CHICK COREA.Touchstone.
416.MIKE RUTHERFORD.Acting Very Strange.
417.PETER GABRIEL.Fourth Album.
418.R U S H.Signal.
419.BRAND X.Is There Anything About.
420.F R I D A.Something Going On.
421.COLLIN TOWNS.Making Faces.
422.CHRIS DE BURGH.Getaway.
423.MANNFRED MANN’S.Somewhere In Africa.
424.ULTRAFOX.Quartet.
425.ROD STEWART.Absolutely Live.
426.PHIL COLLINS.Hello I Must Be Going.
427.EARTH AND FIRE.In The State Of Flux.
428.HEAVY SLOW.Volume 11.
429.AL DI MEOLA.Tour De Force Live.
430.DAVE GRUSIN.Live At Budhokan.
431.TANGERINE DREAM.Logos Live.
432.JOHN MARTYN.Electric.
433.S A G A.Made In Canada.
434.RICK WAKEMAN.Rock N’ Roll Prophet.
435.ANDREAS VOLLENWEIDER.Caverna Magica.
436.ROCK TRIO.Angel’s,Triumph,Grand Funk.
437.S K Y.Five-Live.
438.S T Y X.Killroy Was Here.
439.JOHN Mc.LAUGHLIN.Music Spoken Here.

440.JOHNY WARMAN.From The Jungle To New Horizons.
441.SYNERGY.The Jupiter Manace.
442.KLAUS SCHULZE.Audentity.
443.PINK FLOYD.The Final Cut.
444.PETER ERSKINE.
445.AL JARREAU.Jarreau.
446.ARRESTED.Royal Philharmonic Orchestra Plays The Police Music.
447.STEVE HACKETT.Highly Strung.
448.ORCHESTRAL MANOUVERS IN THE DARK.Dazzle Ships.
449.BARCLAY JAMES HARVEST.Ring Of Change.
450.RICK WAKEMAN. G’ Ole.
451.MARILLION.Script For A Jester Tear.
452.TONY BANK.The Fugitive.
453.MIKE OLDFIELD.Crises.
454.COZY POWELL.Octopuss.
455.PETER GABRIEL.Play’s Live.
456.ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA.Secret Massages.
457.JON ANDERSON & VANGELIS.Private Collection.
458.JOHN Mc.LAUGHLIN.Passion,Grace & Fire.
459.GARY MOORE.Rockin Every Night.
460.YAZOO.You And Me Both.
461.ROBERT PLANT.The Principle Moment..
462.A S I A.Alpha.
463.EDDIE JOBSON.Zinc,The Green Album.
464.CHICK COREA.Again And Again.
465.ANDREW POWELL.Play’s The Best Of The Alan Parson Project.
466.VANGELIS.Antartica.
467.GREG LAKE.Manouvres.
468.GENESIS.Mama.
469.KITARO.Silk Road Ten Jiku.
470.S A G A.Head Or Tales.
471.RICK WAKEMAN.Cost Of Living.
472.GENESIS.Genesis.
473.AL DI MEOLA.Scenario.
474.RENAISSANCE.Time Line.
475.TANGERINE DREAM.Hyperborea.
476.RUPERT HINE.Wondrous.
477.PAT MATHENY.Travel.
478.Y E S.9 0 1 2 5.
479.STEVE HACKETT.Bay Of Kings.
480.IAN ANDERSON.Walk Into Light.
481.JAN AKKERMAN.Can’t Stop Noise.
482.S K Y.Cadmium.
483.ANDRIAN BELEW.Twang Bar King.
484.ULTRAFOX.Monument The Soundtrack.
485.JACO PASTORIUS.Invitation – Live.
486.MANNFRED MANNS.Budapest Live.
487.EURYTHMICS.Touch.
488.CHICK COREA – GARY BURTON.Lyric Suite For Sextet.
489.LONDON SYMPHONY ORCHESTRA.Classic Rock – Rock Symphony.
490.GARY MOORE.Victims Of The Future.
491.ALLAN HOLDSWORTH.Road Games + I.O.U.
492.PETER BAUMAN.Stranger In The Night.
493.PETER HAMILL.Patience.
494.MANNHEIM STEAMROLLER.Fresh Aire V.
495.THE ALAN PARSON PROJECT.Amonia Avenue.
496.JEAN-LUC PONTY.Individual Choice.
497.KITARO.Silver Cloud.
498.MARILLION.Fugazi.
499.DAVID GILMOUR.About Face.

500.KING CRIMSON.Three Of A Perfect Pairs.
501.AGAINST ALL ODDS.Featuring Phl Collins.
502.BARCLAYS JAMES HARVEST.Victims Of Circumstance.
503.S T Y X.Caught In The Act.
504.R U S H.Grace Under Pressure.
505.C A M E L.Stationery Traveller.
506.ULTRAVOX.Lament.
507.ROGER WATERS.The Pros And Cons Of Hitch Hiking.
508.CHRIS DE BURG.Man On The Line.
509.ORCHESTRAL MANOUVERS IN THE DARK.Junk Culture.
510.Z E E.Featuring Richard Wright.
511.LEE RITENOUR.Banded Together.
512.MIKE OLDFIELD.Discovery.
513.O R I O N.The Hunter.
514.P A L L A S.The Sentinel.
515.S A D E.Diamond Life.
516.WEATHER REPORT.Domino Theory.
517.ISAO TOMITA.Down Chorus.
518.THE ENID.In The Region Of The Summer Star 1984.
519.TON SCHERPENZEEL.Heart Of The Universe.
520.JETHRO TULL.Underwraps.
521.VANGELIS.Soil Festivities.
522.STEVE HACKETT.Till We Have Faces.
523.DENNIS DE YOUNG.Desert Moon.
524.K E A T S.
525.GARY MOORE.We Want Moore.
526.CHRIS EVAN.Empty Space.
527.ROGER HODGSON.The Eye Of The Storm.
528.GINO VANNELLI.Black Cars.
529.DEEP PURPLE.Perfect Stranger.
530.MARILLION.Real To Reel.
531.CAMEL.Pleasure Point – Live In Concert.
532.ANDREAS VOLLENWEIDER.White Winds.
533.JEAN-MICHEL JARRE.Zoolook.
534.EURYTHMICS.
535.TANGERINE DREAM.Poland – Live Warsawa.
536.PATRICK MORAZ.Time Code.
537.HONEY DRIPPERS.Volume 1.
538.BARBARA THOMPSON.Parapernalia Pure Fantasy.
539.DIETHELM – FAMULARI.Valleys In My Head.
540.JEAN-LUC PONTY.Open Mind.
541.MIKE OLDFIELD.The Killing Fields.
542.KITARO.Asia Tour Super Live.
543.BERDIEN STENBERG.Berdineri + Rondo Russo.
544.THE ENID.The Spell.
545.CHICK COREA.The Chidren Song.
546.MICHAEL SHRIEVE.Transfer Station Blue.
547.THE ALAN PARSON PROJECT.Vulture Culture.
548.PHIL COLLINS.No Jacket Required.
549.THE FIRM.Featuring Jimmy Page,Paul Rodgers.
550.TEARS FOR FEARS.Song From The Big Chairs.
551.TANGERINE DREAM.Flashpoint.
552.ERIC CLAPTON.Behind The Sun.
553.RICK WAKEMAN.Silent Night.
554.PAT MATHENY.The Falcon And The Snowman.
555.VANGELIS.Mask.
556.FOCUS.Jan Akkerman + Thyjs Van Leer.
557.ROY HARPER & JIMMY PAGE.Whatever Happened To Jugula.
558.WEATHER REPORT.Sportin Life.
559.SARACEN.Change Of Heart.

560.PASSPORT.Running In The Real Time..
561.JOHN PAUL JONES.Scream For Help.
562.PATRICK MORAZ.Future Memories II.
563.SNOWY WHITE.Land Of Freedom.
564.S K Y.The Great Baloon Race.
565.CHICK COREA & STEVE KUJALA.Voyage.
566.EURYTHMICS.Be Yourself Tonight.
567.WILLIE & THE POOR BOYS.Featuring Bill Wyman.
568.LONDON SYMPHONY ORCHESTRA.Play’s The Best Of Jethro Tull.
569.FRANK ZAPPA.Play’s The Music Of Francezzo Zappa.
570.SUPERTRAMP.Brother Where Your Bound.
571.ROBERT PLANT.Shakken ‘N Stirred.
572.AL DI MEOLA.Cielo E Terra.
573.CHET ATKINS – CGP.Stay Tune.
574.MARILLION.Misplaced Childhood.
575.S T I N G.The Dream Of The Blue Turtle.
576.JEFF BECK.Flash.
577.PATRICK MORAZ – BILL BRUFORD.Music For Piano & Drums.
578.ANDREW POWELL.Ost. Lady Hawke.Feat Alan Parson.
579.GARY BROOKER.Echoes In The Night.
580.S A G A.Behaviour.
581.ALLAN HOLDSWORTH.Metal Fatigue.
582.NICK MASON + RICK FENN.Perfiles.
583.RANDY CALIFORNIA.Restless.
584.EXPLORERS.Featuring Manzanera , Steve Gadd.
585.GARY MOORE.Run For Cover.
586.KATE BUSH.Hounds Of Love.
587.PENDRAGON.The Jewel.
588.AL DI MEOLA.Soaring Through A Dream.
589.JEAN-LUC PONTY.Fables.
590.WHITE NIGHT.Featuring Phil Collins,Robert Plant.
591.ART OF THE STATE. A.D.
592.TOMMY SHAW.What If.
593.R U S H.Power Windows.
594.ISAO TOMITA.The Mind Of The Universe.
595.BERDIEN STENBERG.All Season.
596.S A D E.Promises.
597.MIKE RUTHERFORD.And The Mechanics.
598.JON ANDERSON.Three Ships.
599.A S I A.Astra.
600.Y E S.9 0 1 2 5 Live – The Solos.
601.RICK WAKEMAN.Live At Hammersmith.
602.BRIAN MELVIN & JACO PASTORIUS.Night Food.
603.ARCADIA.So Red The Rose.
604.FAR CORPORATION.Division One.
605.THE ALAN PARSON PROJECT.Stereotomy.
606.DIFFERENCES,The Voyage.
607.CHICK COREA.Septet.
608.K A J E M.Classic Synthesizer Ton Scherpenzeel.
609.ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA.Balance Of Power.
610.THE FIRM.Mean Business.
611.PALLAS.The Wedge.
612.KITARO.Towards The West.
613.FLAIRCK.Sleight Of Hand.
614.MANNFRED MANN’S.Criminal Tango.
615.SIEBENBERG.Giants In Our Own Room.
616.CHICK COREA.Electric Band.
617.SHADOWSHOW.Featuring Jon Hiseman , Barbara Thompson.
618.JEAN-MICHEL JARRE.Rendezvous.
619.MARILLION.Brief Encounter.

620.ZENO ROTH .Zeno.
621.LAURIE ANDERSON.Home Of The Brave.
622.P F M.PFM ? PFM !
623.JOURNEY.Raised On Radio.
624.BELTANE FIRE.Different Breed.
625.PHILLIP BAILEY.Inside Out.
626.PETER HAMMILL.The Love Song.
627.PAT MATHENY.Song X.
628.MARTIN ANSELL.Englishman Abroad.
629.G T R.Featuring Steve Hackett,Steve Howe.
630.PETER GABRIEL.So.
631.ALLAN HOLDSWORTH.Atavacron.
632.QUEEN.A Kind Of Magic.
633.EMERSON,LAKE & POWELL.
634.CHRIS DE BURGH.In To The Light.
635.GENESIS.Invicible Touch.
636.LYLE MAYS.
637.STING.Bring On The Night.
638.ANDREAS VOLLENWEIDER.Down To The Moon.
639.BOX OF FROG.Strange Land.
640.WEATHER REPORT.This Is This.
641.EURYTHMICS.Revenge.
642.TANGERINE DREAM.Underwater Sunlight.
643.ALPHONSE MOUZON BAND.Back To Jazz.
644.PETRA.Captured In Time And Space.
645.STEP AHEAD.Magnetic.
646.I Q.Intelligence Quotient.
647.DAVE STEWART.
648.OBLIQUE.
649.TWELFTH NIGHT.
650.PHILLIP GLASS.Song From Liquid Days.
651.JOHN Mc.LAUGHLIN.Adventures In Radioland.
652.BOSTON.Third Stage.
653.KITARO.Tenku.
654.MAGNUM.Vigilante.
655.KANSAS.Power.
656.KRAFTWERK.Electric Cafe.
657.KATE BUSH.The Whole Story.
658.ROGER WATERS.When The Wind Blows.
659.EBERHARD SCHOENER.Bon Voyage.
660.QUEEN.Live-Magic.
661.THYJS VAN LEER.Renaissance.
662.DEEP PURPLE.The House Of Blue Light.
663.THE ALAN PARSON PROJECT.Gaudi.
664.BARCLAY JAMES HARVEST.Face To Face.
665.GINO VANNELLI.Big Dreamer Never Sleep.
666.VANGELIS.Rhapsodies.
667.GANDALF GALADRIEL.The Shinning.
668.GARY MOORE.Wild Frontier.
669.ESQUIRE.Esquire.
670.BILL BRUFORD.Earthworks.
671.JEFF BERLIN.Pump It !
672.PETRA.Back To The Street.
673.JOHN SCHOFIELD.Blue Matter.
674.I Q.Nomzamo.
675.RICK WAKEMAN.Gospels.
676.CHICK COREA – ELECTRIC BAND.Light Years.
677.JOHN WETTON – PHIL MANZANERA.Wetton-Manzanera.
678.ROGER WATERS.Radio Kaos.
679.MARILLION.Clutching At Straws.

680.PATRICK MORAZ.Human Interface.
681.JERRY GOODMAN.Ariel.
682.THE ALAN PARSON PROJECT.The Very Best Of The Alan Parson Project.
683.GENESIS.The Best Of Genesis.
684.JEAN-MICHEL JARRE.In Concert Houston – Lyon.
685.PAT MATHENY.Still Life – Talking.
686.MIKE BATT.Hunting Of The Snark.
687.STEVE HACKETT.The Best Of Steve Hackett.
688.GANDALF. The Best Of Gandalf.
689.ALLAN HOLDSWORTH.Sand.
690.PINK FLOYD.A Momentary Lapse Of Reason.
691.R U S H.Hold Your Fire.
692.JETHRO TULL.Crest Of a Knave.
693.Y E S.Big Generator.
694.S A G A.Wildest Dream.
695.MIKE OLDFIELD.Island.
696.AL DI MEOLA.Tiramisu.
697.KITARO.The Light Of The Spirit.
698.ROGER HODGSON.Hai Hai.
699.FIRE IN HARMONY.
700.BERDIEN STENBERG.Piroutte.
701.STING.Nothing Like The Sun.
702.JEAN-LUC PONTY.The Give Of Time.
703.SUPERTRAMP.Free As A Bird.
704.MANNFRED MANNS.Masque.
705.THE SECRET POLICEMANS.Third Ball.
706.ROBBIE ROBERTSON.Featuring Peter Gabriel.
707.S K Y.Mozart.
708.PLAYERS.Jeff Berlin,Henderson,Lavitz.
709.LONDON SYMPHONY ORCHESTRA.Countdown.
710.EARTH AND FIRE.The Best Of Earth And Fire.
711.TONY BANKS.The Best Of Tony Banks.
712.MARILLION.The Best Of Marillion.
713.GILLAN – GLOVER.Accidentaly On Purpose.
714.ROBERT PLANT.Now And Zen.
715.R U S H.The Best Of Rush.
716.T O T O.The Seventh One.
717.EMERSON,PALMER & ROBERT.The Power Of Three.
718.MULTI STORY.Through Your Eyes.
719.RICK VAN DER LIDEN.Cum Laude.
720.NADIEH.Company Of Fools.
721.MAGNUM.Wing Of Heaven.
722.YNGWIE J. MALMSTEEN.Rising Force “Oddysey”
723.A – HA.Stay On These Roads.
724.BARCLAY JAMES HARVEST.Glasnost – Live.
725.S A D E.Stronger Than Pride.
726.JON ANDERSON.In The City Of Angels.
727.CHICK COREA ELECTRIC BAND.Eye Of The Beholder.
728.JUDAS PRIEST.Ram It Down.
729.CHECKFIELD.Distant Thunder.
730.MANHEIM STEAMROLLER.Saving The Wildlife.
731.V S O PROJECT.

Rindu Retro

August 27, 2012

Dulu Koran Tempo selalu rajin menorehkan sebuah kolom kecil di pojok terbitannya dengan tajuk RETRO. Yang dibahas di dalam rubrik retro biasanya album dari musik-musik rock atau prog jadul, sekitar tahun 70an gitu. Jujur saja, karena ada rubrik ini, maka saya langganan koran ini karena saya tak mau ketinggalan dan biasanya saya rajin juga mengkliping-nya. Penulis rubrik ini yang saya tahu ya mas Purwanto Setiadi, seorang kolektor rock dan progrock yang kadang mengunjungi blog gemblunk ini. Sayang, rubrik tersebut kemudian dihentikan sehingga akhirnya saya juga berhenti berlangganan koran tersebut ….he he he … Berikut ini adalah kliping yang saya temukan kemarin sambil bersih-bersih rumah, sebuah ulasan singkat tentang album Ssssh dari Ten Years After (1969):

Keren ya … Seneng banget ngeliatnya, ada tulisan tentang musik kesukaan kita dimuat di koran sekaliber Koran Tempo. Kalau gak salah ini dimuat sekitar tahun 2005 atau 2006 begitu, saya lupa tepatnya.

Sebenernya yang kita lakukan di blog gemblunk ini ya sejenis dengan rubrik RETRO tersebut meski bahasanya kadang slengekan … Ndak pa pa lah ..kan juga namanya blog gemblunk … sak karepe dewe aja, yang penting pesan nya nyampe. Sebenernya ulasan2 temen2 sekalian tentang kaset2 jadul itu juga disebut RETRO juga bahkan menurut saya lebih nuansamatik karena sudah masuk ranah format atau media yang digunakan untuk mendengarkan musik tersebut. Makanya, saya malah tambah semangat ingin membahas lebih lanjut jagat gunjang-ganjing perkasetan di Indonesia ini karena dengan kasetlah kita belajar claro dan prog – bener gak? Tentu, peran Aktuil juga sangat besar. Mari kita lebih semarakkan lagi cerita tentang kaset jadul sebagai RETRO ala blog gemblunk ini. Menurut saya, info mengenai mengapa kita beli rekaman tertentu dan kisah lainnya seperti Bro Apec yang sempat mbambung hanya berburu kaset, itu justru yang memperkaya keindahan blog gemblunk ini … Monggo dilanjut!!!

Selain RETRO, disebelahnya, pada kolom berdampingan, Koran Tempo juga membahas album-album baru seperti yang diulas disebelah tulisan di atas, yaitu album baru Robert Plant di tahun 2005:

Asik ya? Ayo kita semarakkan pergemblunkan kita dengan musik kesukaan kita …!!! Ditunggu tulisan2 nuansamatiknya …. Insya Allah dalam waktu 1 x 24 jam sudah diupload …Insya Allah …

Kirimkan ke gatotprog@gmail.com

Salam prog!

G

 

Cozy Powell “Tilt” by Yess

August 27, 2012

Asik juga malam ini nyetel kaset nomer seri 383 dari Yess bertajuk. Cozy Powell “Tilt”. Lagu2nya OK lho. Saya suka The Right Side, Living A Lie yang ngeblues, Cat Moves dan The Buster. Rekaman kaset bagus dan pita maxell UD nya masih prima …

Musisi2nya maut semua ….


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 144 other followers